Strada Dobrogeanu Gherea 4

De ce ar trebui să-mi duc copilul la un medic stomatolog pediatru? Top 3 motive de care ar trebui sa tina cont orice parinte!

Decizia de a-l duce pe cel mic la un medic stomatolog pediatru este una dintre cele mai bune decizii pe care le poate lua un parinte. Cu cat mai repede se intampla acest lucru, cu atat mai bine. Medicul stomatolog pediatru poate deveni cel mai bun prieten al celui mic, iar problemele dentare pot deveni o amintire in cel mai scurt timp, cu un plan de tratament eficient.

Dar sa incepem cu inceputul.

Care este diferenta dintre un dentistul generalist si dentistul pediatru?

Există o diferenta intre dentistul generalist si dentistul pediatru. Daca incercati sa decideti intre cele doua, luati in considerare urmatoarele: dentistii practica stomatologie generala pentru persoane de toate varstele. Aceatia trateaza acumularea placii bacteriene si cariile dentare. De asemenea, efectueaza lucrari protetice si verifica starea de sanatate a gingiilor. Chiar daca sunt cei mai buni specialisti, o parte dintre ei nu au rabdarea si pregatirea necesare pentru a relationa cu cei mici. Iar aici ajungem la cele 3 motive care pot convinge un parinte sa apeleze la un medic stomatolog pediatru.

1. Medicul stomatolog pediatru este axat și specializat in lucrul cu cei mici

 Un stomatolog pediatru practica medicina dentara la fel ca un stomatolog generalist, dar este un expert in tratarea problemelor pe care le au copii. Acest lucru se datoreaza faptului ca au o pregatire speciala pentru a invata cum sa se descurce cu cei mici. De asemenea, intreaga echipa este la fel de prietenoasa si pasionata.

2. Dentistii pediatri inteleg comportamentele copiilor si stiu cum sa faca micii pacienți sa se simta confortabil.

Confortul micilor pacienti este foarte important, mai ales în conditiile in care sunt la prima vizita, cand frica si emoțiile pot pune stapanire pe ei. Cu multă grija si rabdare, medicul stomatolog pediatru poate ameliora emotiile pacientului aflat pe scaun. De cele mai multe ori, jocurile si animalutele de plus, chiar si ustensilele accesorizate potrivit varstei pacientilor pot face minuni. Medicii stomatologi pediatri isi fac timp pentru a denumi fiecare instrument si a explica ce face acesta. Copilul tau este încurajat sa puna intrebari si sa impartaseasca lucrurile pe care le invata cu tine, precum cat de des ar trebui să perieze si pentru cat timp. In cele din urma, la sfarsitul vizitelor, copilul va primi un cadou simbolic. Acest gest il va motiva si ii va da incredere/siguranta copilului cand vine la dentist.

3. Gamă diversificata de probleme dentare care pot fi tratate

De asemenea, medicii stomatologi pediatri pot trata problemele dentare de la o varsta frageda pana  in adolescenta. Chiar mai mult, sunt pregatiti pentru a trata si copiii cu nevoi speciale. Ceea ce trebuie sa stiti  este ca dintii de lapte au camera pulpara, radacina  si nerv la fel ca dintii definitivi. Acestia pot capata carii si trebuie tratati pentru a preveni eventualele probleme.

In concluzie, un medic stomatolog pediatru poate evita o experienta neplacuta pentru copilul tau. Toți copiii trebuie să se simta in vizita la dentist si sa invete cum să aiba grijă de dintii lor. Sa mergi la stomatolog poate fi chiar distractiv!

MATERIAL REALIZAT CU AJUTORUL DOAMNEI DOCTOR CODRUTA COSMA. 

Top