Strada Dobrogeanu Gherea 4

Top 5 motive pentru care să alegi tratamentele ortodontice: Cum poți obține zâmbetul perfect prin montarea aparatelor dentare?

Din ce în ce mai mulți pacienți apelează la aparatele dentare pentru obținerea zâmbetului perfect. Acest ”trend” este susținut chiar de persoanele publice, care au optat pentru aparate dentare, în ideea de a corecta poziția dinților simplu și fără durere. De ce optează pacienții pentru aparatele dentare și care sunt beneficiile acestora, aflăm din materialul următor.

Cu toții visăm la un zâmbet perfect, care să sporească încrederea în forțele proprii. Zâmbetul perfect poate fi obținut prin mai multe modalități, una dintre ele fiind chiar tratamentele ortodontice.

Care este procedura?

Pacientul este programat pentru un consult, în cadrul căruia va răspunde unei serii de întrebări din partea medicului specialist și va efectua un set de evaluări pentru stabilirea diagnosticului sau planului de tratament:

  • fotografii digitale  intraorale și extraorale
  • radiografii
  • CBCT – după caz
  • amprentă
  • înregistrări speciale și montare în articulator

Dupa efectuarea acestor evaluări, pacientul va fi programat pentru prezentarea planului de tratament, ședință în cadrul căreia pacientului îi vor fi explicate problemele descoperite la diagnostic și opțiunile de tratament - faze intermediare, durata, tipuri de aparate. În functie de tipul de tratament, controalele ulterioare vor fi în general la 4-6 săptămâni, fiecare cu durata între 15-30 minute. După terminarea tratamentului urmează faza de contenție, care presupune introducerea unui tip de dispozitiv de retenție pe timp de noapte.

Care sunt avantajele tratamentului ortodontic?

Tratamentul ortodontic este o modalitate excelentă de a îndrepta și alinia dinții, pentru a obține zâmbetul perfect. Este indicat ca tratamentele ortodontice să înceapă din copilărie, dar în ziua de azi sunt tot mai mulţi adulţi care optează pentru acestea, datorită avantajelor pe termen lung pe care le au.

Iată Top  5 motive pentru care să alegi tratamentele ortodontice!

1. Procedură rapidă și fără durere

Tratamentul ortodontic este recomandat tuturor pacienților care au sensibilitate la durere și care își doresc rezultate pe termen lung. Montarea aparatului dentar nu este una dureroasă.

2. Șanse reduse de apariție a inflamațiilor

Corectarea poziției dinților pe arcadă reduce șansele de apariție a inflamațiilor gingivale- ce pot progresa spre parodontită și a problemelor conexe – tulburări de articulație, de exemplu. De asemenea, acest tip de tratament previne durerile care pot surveni ca urmare a unei alinieri neconforme a dinților. Tocmai de aceea, montarea aparatului dentar este una dintre soluțiile optime cu efecte pe termen lung. 

3. Reducerea apariției plăcii dentare și a tartrului

Atunci când dinții sunt înghesuiți sau situați în malpoziții, probabilitatea ca placa dentară și tartrul să nu fie eliminate în urma periajului dentar este foarte mare. Asemănător, posibila dezvoltare a cariilor poate fi ascunsă de poziția dinților, cariile devenind vizibile abia atunci când poate fi tardiv pentru păstrarea vitalității unui dinte.

4. Remedierea problemelor de vorbire

Unele deficiențe de vorbire sunt date de poziționarea incorectă a dinților. Prin alegerea tratamentelor ortodontice, acestea pot fi remediate.  

5. Scăderea riscului de traume și fracturi dentare

Poziționarea incorectă a dinților poate duce în timp la traumatizarea dinților prin care se realizează masticația. Prin alegerea tratamentelor ortodontice, anomaliile dentare sunt remediate, ceea ce scade riscul de fractură dentară, traume ocluzale(cauzate de mușcătura incorectă sau masticație incorectă), precum și scădarea riscului de tulburări temporo-mandibulare.

Poate unul dintre cele mai importante motive pentru care un pacient ar trebui să aleagă tratamentele ortodontice este încrederea în sine pe care o obține ulterior prin zâmbetul perfect pe care îl afișează tuturor persoanelor pe care le întâlnește.

 

 

 

 

Top